Home Koronavirus Alami gejala, Hishammuddin jalani isolasi di HAT Tuanku Mizan

Alami gejala, Hishammuddin jalani isolasi di HAT Tuanku Mizan

0
Alami gejala, Hishammuddin jalani isolasi di HAT Tuanku Mizan

SHAH ALAM – Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menjalani tempoh isolasi di Hospital Angkatan Tentera (HAT) Tuanku Mizan setelah disahkan positif Covid-19.

Menurut ciapan di Twitternya, isolasi tersebut bagi tujuan rawatan dan pemantauan memandangkan beliau mempunyai gejala akibat wabak tersebut.

“Alhamdulillah, walaupun alami gejala namun buat masa ini saya dalam keadaan baik.

“Bagi memastikan tahap kesihatan saya terus berada pada tahap memuaskan, saya telah dinasihatkan agar menjalani isolasi di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan bagi tujuan rawatan dan pemantauan,” katanya pada Rabu.

Dalam masa sama, beliau memohon maaf kerana tidak dapat membalas kesemua mesej ucapan dan doa yang diterima sejak semalam.

“Namun bagi pihak ahli keluarga, saya amat menghargai dan berterima kasih kepada semua pihak yang ambil berat dan doakan kesembuhan saya. Semoga dimakbulkan ALLAH,” ujarnya.

Pada Selasa, pejabat kementerian memaklumkan bahawa Hishammuddin disahkan positif Covid-19.

Menurut kenyataan itu, Hishammuddin yang sudah menerima dos penggalak akan menjalani tempoh isolasi mengikut ketetapan semasa dikeluarkan Kementerian Kesihatan (KKM).

Alhamdulillah, walaupun alami gejala namun buat masa ini saya dalam keadaan baik. Bagi memastikan tahap kesihatan saya terus berada pada tahap memuaskan, saya telah dinasihatkan agar menjalani isolasi di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan bagi tujuan rawatan dan pemantauan.

— Hishammuddin Hussein (@HishammuddinH2O) February 23, 2022

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here