Home Koronavirus Hospital Sungai Buloh terima kontena simpan mayat pesakit Covid-19

Hospital Sungai Buloh terima kontena simpan mayat pesakit Covid-19

Hospital Sungai Buloh terima kontena simpan mayat pesakit Covid-19

SHAH ALAM – Hospital Sungai Buloh menerima sumbangan kontena bagi menempatkan mayat pesakit Covid-19.

Bahagian Perhubungan Awam Hospital Sungai Buloh memaklumkan, sumbangan kontena itu diterima pada jam 2.30 petang Selasa.

Kenyataan itu memaklumkan, kontena dengan kepanjangan 12 meter (40 kaki) itu disewa pihak Nirvana Care Sdn Bhd daripada Syarikat Farzim bagi kegunaan hospital itu selama tempoh enam bulan.

“Hospital Sungai Buloh berterima kasih atas sumbangan yang telah diberikan. Tiada yang lebih penting daripada nyawa, terus patuhi prosedur operasi standard (SOP) ),” kata kenyataan yang dimuat naik status di Facebook Hospital Sungai Buloh pada Selasa.

Pada Jumaat lalu, Hospital Sungai Buloh turut menerima sumbangan sebuah kontena berkeluasan enam meter (20 kaki) di Jabatan Forensik, Hospital Sungai Buloh.

Kontena itu hasil sumbangan itu H&M (M) Sdn Bhd, Nanyang Forwarding and Shipping Agency dan Bridgelink Logistics Sdn Bhd.

Angka kematian ekoran penularan jangkitan Covid-19 sejak kebelakangan ini dilihat terus meningkat apabila sebanyak 207 kes kematian dengan jumlah keseluruhan 8,408 dicatatkan pada Selasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here