Home Koronavirus Anak Khairy, Raif terima vaksin Covid-19

Anak Khairy, Raif terima vaksin Covid-19

0
Anak Khairy, Raif terima vaksin Covid-19

KUALA LUMPUR – Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin mengotakan katanya apabila membawa anaknya yang berusia enam tahun untuk menerima vaksin Covid-19.

Menerusi Instagram, Khairy memuat naik gambar dan video anaknya, Raif menerima vaksin di PPV PWTC pada Ahad.

Alhamdulillah selesai vaksinasi dos pertama untuk anak bongsu saya Raif di @wtcklofficial. Rasa lega beliau dapat perlindungan dari COVID-19. Daftar anak anda untuk #PICKids #LindungDiriLindungSemua pic.twitter.com/mDZTcpbQJH

— Khairy Jamaluddin (@Khairykj) February 13, 2022

Sebelum ini terdapat banyak keraguan diluahkan individu tertentu, yang mahukan Khairy terlebih dahulu membuktikan vaksin itu selamat.

“Mungkin rakyat Malaysia sekarang nak tengok anak anda (Khairy) divaksin dan dipancarkan menerusi TV nasional dulu,” itu luahan pelakon, Catriona Ross, selepas Khairy mengumumkan kanak-kanak berusia 5 hingga 12 tahun akan diberikan suntikan vaksin Pfizer.

Awal bulan ini, Khairy mengesahkan sudah membuat tempahan untuk suntikan vaksin bagi anaknya.

“Saya sendiri buat tempahan untuk anak saya. Ini bagi menjawab tohmahan yang kata saya tak vaksin, malah anak pun tak vaksin.

“Anak saya berumur enam tahun akan divaksin dan Insya-ALLAH saya harap yang lain juga akan buat tempahan kepada anak-anak mereka,” katanya. – Awani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here