Home Koronavirus PKP: Sembilan sekatan jalan raya bermula Sabtu

PKP: Sembilan sekatan jalan raya bermula Sabtu

0
PKP: Sembilan sekatan jalan raya bermula Sabtu

KUALA LUMPUR – Polis Kuala Lumpur menggerakkan sekatan jalan raya (SJR) di sembilan kawasan di sini bermula Sabtu bagi memantapkan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang bermula pada 7 hingga 20 Mei.

Sekatan jalan raya dilaksanakan bermula hari ini di kawasan Kuala Lumpur iaitu di Jalan Sentul Pasar, di hadapan Balai Polis Kepong, Jalan Klang Lama, Jalan 2/27A Wangsa Melawati, Jalan 1/91 Taman Shamelin Perkasa dan Lebuhraya Bukit Jalil.

Timbalan Ketua Polis Kuala Lumpur Deputi Komisioner Datuk Yong Lei Choo berkata, sembilan lokasi utama di daerah ini akan diperketatkan sekatan jalan raya bagi mengelakkan sebarang aktiviti rentas daerah tanpa kebenaran berlaku.

“Sekatan jalan menghala ke Kuala Lumpur turut dijalankan di Lebuhraya Persekutuan, Jalan Tol Duta menghala ke Kuala Lumpur dan Jalan Tol Sungai Besi menghala ke Kuala Lumpur,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Lei Choo berkata, pemantauan akan dipertingkatkan oleh kumpulan pematuhan dan rondaan oleh unit Cawangan Kereta Peronda (MPV) dan Unit Rondaan Bermotosikal (URB) bagi memastikan penguatkuasaan PKP di Kuala Lumpur adalah komprehensif.

Orang ramai yang mempunyai sebarang pertanyaan ataupun maklumat boleh menghubungi Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-2115 9999 atau mana-mana Balai Polis yang berhampiran. – Bernama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here